Telefon
WhatsApp
Doğu Türkistan'a Çin den yeni baskı politikası

Doğu Türkistan'da Türk ve Müslüman halka uyguladığı soykırım ile bilinen Çin, bu sefer Doğu Türkistanlıların mimari, dini ve kamusal alanlardaki kültürlerine yönelik yeni bir politikayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

KÜLTÜR, ÖRF VE ADETLER ÇİNLİLEŞTİRİLECEK

Çin devlet kontrolündeki Global Times gazetesinin 6 Ocak 2024 tarirhli haberine göre, Xinjiang Daimi Halk Komitesi tarafından "Kuruluşların ve şahısların (sözde) dini terörizm ve aşırılıkları yaymasını engelleme" konulu yeni bir düzenleme kabul edildi. Düzenlemeyle birlikte Doğu Türkistanıların örf ve adetleri ve gelenkleri, İslam anlayışı, yönetim, adalet, eğitim ve diğer devlet sistemlerinde tamamen Çin gelenekleri uyarlanacak.

UYGUR MİMARSİ ÇİNLİLEŞTİRİLECEK

Haberde ayrıca, Çin denetimindeki dini eğitim veren okulların da artık eğitimde, Çin geleneklerini izleyecekleri belirtildi. Mimari de yeni yönetmeliğin müdahale edeceği alanlar arasında olduğu ve Uygur mimarisinin tamamen Çinlileştirileceği bildirildi. Yeni yapılan, restore edilen ya da genişletilen dini mekanlar, mimari, heykel, resim ve dekorasyonda Çin geleneklerini yansıtmak zorunda olacak.

kaynak: kırım haber merkezi (qha.com.tr)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!